Een mooi montuur is erg belangrijk. Maar nog belangrijker is goed zicht. Daarom meten we je ogen uiterst nauwkeurig met de nieuwste, geavanceerde apparatuur. Deze meting kunnen we met behulp van onze apparatuur heel grondig aanpakken. Eventuele andere afwijkingen worden hiermee ook snel opgemerkt.

Voor de gezondheid van je ogen ben je bij ons in goede handen. Wanneer het erop lijkt dat er meer aan de hand is verwijzen we je door. We hebben korte lijnen met huisartsen en oogartsen.

 

Contactlenzen

De keuze voor contactlenzen kan meerdere redenen hebben zoals het niet willen dragen van een bril, of als een bril lastig is tijdens het sporten. Maar het is natuurlijk ook gewoon een goede manier om scherp en comfortabel te kunnen zien. Met contactlenzen kunnen we tegenwoordig bijna iedereen goed zicht geven. Met behulp van de juiste apparatuur is het tegenwoordig mogelijk dat bijna iedereen succesvol lenzen kan dragen. En waarom niet je bril en lenzen combineren?

Je kunt tegenwoordig overal lenzen krijgen maar er zit een groot verschil in het materiaal waar de lenzen van gemaakt zijn. Ook laat de ene lens meer zuurstof door dan de andere, wat erg belangrijk is voor het hoornvlies. Hierbij is de contactlens aanpassing erg belangrijk, met name om de juiste pasvorm op te meten. Het is ook belangrijk dat je bij het dragen van lenzen regelmatig op controle komt.

 
 
 

Hoe zet ik lenzen in en is dat niet eng?

Het inzetten van contactlenzen is niet eng, het is slechts een handigheid. Veel mensen denken dat een lens achter het oog kan schieten, maar dat is zeker niet het geval. Ook is het inzetten of het uithalen van contactlenzen niet pijnlijk.

Je contactlensspecialist zal je de juiste instructies geven voor het inzetten, uithalen en reinigen van de lenzen.

 
 
 

Zijn er ook lenzen voor leesproblemen?

Ook leesproblemen kunnen worden opgelost met contactlenzen. Met multifocale lenzen kan je scherp zien in de verte, op tussenafstanden en dichtbij. Ook als je een cilindersterkte hebt, is dit geen probleem.

IMG_6393.jpg
 

eerstelijns oogzorg

Ophuis Optiek en Oogzorgcentrum Twente (OZCT) slaan de handen ineen. De wachtlijsten voor de oogartsen zijn erg lang. Om de druk hierop te verminderen biedt OZCT oogzorg aan in de eerstelijn. OZCT bestaat uit klinisch optometristen met jarenlange ervaring en samenwerking met de oogartsen uit de regio Twente.

Een huisarts kan daardoor bij de ‘wat minder ernstige’ oogklachten naar OZCT verwijzen, zoals het maken en beoordelen van OCT (netvlies)-scans of fundusfoto’s, staar, droge ogen, hoofdpijnklachten, glaucoom/hoge oogdruk, maculadegeneratie, flitsen en vlekken. Ook kunnen de gevolgen van diabetes voor de ogen in kaart gebracht worden. Afhankelijk van de aard van de klachten is behandeling mogelijk of een verwijzing naar de oogarts.

De eerste onderzoeken  bij  bovengenoemde oogklachten kunnen in Ootmarsum plaatsvinden. Dat kan veelal via een verwijzing van de huisarts. De huisarts bepaalt en blijft de hoofdbehandelaar. Zij kunnen verwijzen naar OZCT, die vervolgens de clienten inplant op het spreekuur. Nadat het oogonderzoek heeft plaatsgevonden, worden de bevindingen teruggekoppeld aan de huisarts.

Herken je deze klachten en wil je graag meer informatie? Neem dan contact op, wij informeren je graag. We zijn bereikbaar op tel: 0541-296173 of www.ophuisoptiek.nl

foto OZCT Ophuis Optiek nov2018.jpg